Järjestelmän koko

Selvitä minkäkokoinen aurinkopaneelijärjestelmä sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Siirry kokolaskurille

Takaisinmaksuaika

Selvitä paljonko järjestelmäsi voisi tuottaa, sekä kauanko sen takaisinmaksu kestää.

Siirry takaisinmaksulaskurille

Hintalaskuri

Selvitä aurinkopaneelijärjestelmän hinta.

Aurinkopaneelien avulla tuotat ilmaista ja päästötöntä energiaa omakotitaloosi

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

Säästä rahaa

Säästä sähkölaskussa

Pienennä sähkö- sekä sähkönsiirtolaskuasi aurinkosähköllä.

Ympäristöystävällinen valinta

Lisää ekologisuutta

Aurinkoenergian tuottaminen on uusiutuvaa ja päästötöntä.

Kiinteistön arvo nousee

Nosta kiinteistön arvoa

Aurinkopaneelit lisäävät kiinteistön arvoa ja parantavat energiatehokkuutta.

Aurinkopaneelit omakotitaloon hinta

Aurinkoenergia on yksi kestävän kehityksen kulmakivistä, ja sen suosio on jatkuvassa kasvussa myös Suomessa. Omakotitaloissa aurinkopaneelien asennus on yhä useamman suomalaisen agendalla, mutta kysymyksiä herää: Mitä hyötyjä paneelit tuovat? Paljonko ne maksavat? Tässä artikkelissa käsitellään näitä ja muita kysymyksiä.

Mitä maksaa omakotitalon aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelien asentaminen omakotitaloon maksaa keskimäärin noin 6 800 € - 25 000 €. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi omakotitalon katon pinta-ala ja korkeus maanpinnasta, aurinkopaneeleiden lukumäärä sekä sähkökeskuksen ja aurinkopaneelien välinen etäisyys.

Miksi hankkia aurinkopaneelit omakotitaloosi?

Aurinkopaneelien hankinta antaa omakotitalon omistajalle kolmea erilaista hyötyä: ympäristöhyödyt, taloudelliset hyödyt ja omavaraisuuden.

Ympäristöhyödyt

Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällisiä, koska ne tuottavat sähköä ilman päästöjä. Tuotat vihreää energiaa ja vähennät ympäristön kulutusta.

Taloudelliset hyödyt

Vaikka aurinkopaneelien asennus vaatii alkuinvestoinnin, ne maksavat itsensä takaisin ajan myötä. Suomen oloissa aurinkopaneelijärjestelmä voi tuottaa sähköä jopa 25–30 vuotta. Aurinkopaneelien hankkiminen omakotitaloon nostaa myös kiinteistön arvoa.

Itsenäisyys

Oma aurinkopaneelijärjestelmä antaa mahdollisuuden olla vähemmän riippuvainen sähköyhtiöistä ja sähkön hinnan vaihteluista.

Kuinka paljon maksaa aurinkopaneelit omakotitaloon?

Alkuinvestointi

Omakotitalon aurinkopaneelijärjestelmän hinta vaihtelee monien tekijöiden mukaan: paneeli, paneelien määrä, niiden teho ja asennuskulut. Suomessa keskimääräinen hinta vaihtelee välillä 6 000–20 000 euroa, riippuen järjestelmän koosta ja kompleksisuudesta.

Tuet ja avustukset

Suomessa on tarjolla erilaisia tukia ja avustuksia aurinkopaneelien hankintaan. Esimerkiksi kotitalousvähennys on mahdollinen tai voi vaihtoehtoisesti hakea ARA:lta energia-avustusta.

Takaisinmaksuaika

Kun aurinkopaneelit alkavat tuottaa sähköä, säästät sähkölaskussa. Keskimääräinen takaisinmaksuaika on 10–15 vuotta, mutta se vaihtelee kohteen mukaan.

Yleiset kysymykset liittyen omakotitalon aurinkopaneeleihin?

Toimiiko aurinkopaneelit Suomen oloissa?

Kyllä, aurinkopaneelit toimivat myös Suomessa, vaikka aurinko ei paista ympäri vuoden. Kesäaikaan paneelit tuottavat yleensä ylijäämäsähköä, jota voit myydä tai varastoida talven varalle.

Kuinka paljon huoltoa aurinkopaneelit vaativat?

Aurinkopaneelit ovat huoltovapaita ja kestävät Suomen vaihtelevat sääolosuhteet hyvin. Puhdistus aika ajoin on suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä.

Voinko aurinkopaneelit asentaa itse omakotitaloonsa?

Vaikka periaatteessa on mahdollista asentaa paneelit itse, on enemmänkin kuin suositeltavaa antaa ammattilaisten asentaa aurinkopaneelit. Väärin asennetut paneelit voivat olla tehottomia ja jopa vaarallisia.

Tukes on tarkastanut, että lähes 90 prosenttia aurinkopaneeleista on asennettu väärin. Tämän takia me Aurinkovisiolla varmistamme aina, että kaikki asennukset tehdään viranomaisten määräysten mukaisesti. Palvelumme on alan kattavin, koska kaikki vaiheet tehdään itse. Vain ainoastaan tällöin voimme varmistaa, että jokainen vaihe tuotteen esittelystä, tuotteen asennukseen sekä tuotteen käyttöönottoon tehdään oikein.

Kuinka suuri aurinkopaneelijärjestelmä minun kannattaa hankkia?

Järjestelmän koko riippuu talouden sähkönkulutuksesta ja tavoitteista. Asiantuntijamme auttavat teitä tuotteen esittelyssä valitsemaan teidän omakotitaloonne sopivimmat aurinkopaneelit. Autamme teitä valitsemaan teille optimaalisen järjestelmän.

Yhteenveto

Aurinkopaneelien hankinta omakotitaloon on investointi tulevaisuuteen ja ympäristöön. Vaikka alkuinvestointi voi olla suuri, taloudelliset ja ympäristölliset hyödyt ovat merkittäviä. On tärkeää tehdä perusteellinen taustatutkimus ja konsultoida asiantuntijoita, jotta saat järjestelmän, joka vastaa tarpeitasi parhaiten.

Mietitkö millainen järjestelmä sopii juuri sinulle?

Ei hätää, selvitä se helposti laskuriemme avulla.

Kokolaskuri

Hyödynnä laskuriamme ja selvitä minkä kokoinen järjestelmä vastaa tarpeitasi.

Tuottolaskuri

Tarkastele aurinkosähköjärjestelmän tuottoa ja takaisinmaksuaikaa.

Hintalaskuri

Hintalaskurilla saat järjestelmälle suuntaa antavan hinta-arvion.